• Потпишан прелиминарен договор помеѓу Општина Куманово и Хабитат

  Потпишан прелиминарен договор помеѓу Општина Куманово и Хабитат

  Денеска Градоначалникот Зоран Дамјановски потпиша прелиминарен договор со директорот на ХАБИТАТ Македонија Зоран Костов за финансиско учество од дваесет проценти од вредноста на  реконструкцијата, на  станбените згради во Општина Куманово (од јавниот повик ) за подобрување на енергетска ...
 • Реновирани две училишта во Општината

  Реновирани две училишта во Општината

  Денеска свечено беше пуштен во употреба реновираниот дел на училиштата ООУ„Браќа Миладиновци„ и ООУ „Наим Фрашери„.На отварањето присуствуваше и Градоначалникот Зоран Дамјановски заедно со претставници на општинската администрација.      
 • Известување за аплицирање за Ноемвриска награда

  Известување за аплицирање за Ноемвриска награда

  И з в е с т у в а њ е  По повод 11 – ти Ноември – Денот на ослободување на Куманово, Општината Куманово и оваа година ќе ја додели традиционалната “Ноемвриска награда”, како израз на највисоко општествено признание што се доделува за посебни постигнувања во одделни области. Според Одлуката, ...
 • Прием на ученици во Општина Куманово

  Прием на ученици во Општина Куманово

  По повод недела на детето Градоначалникот Зоран Дамјановски денеска ги прими учениците од повеќе основни училишта во градот. Освен со работата на градоначалникот, учениците се запознаа и со работата на секторот за подршка на Градоначалникот и Советот на Општината, како и со секторот за ...
 • Се чисти речното корито

  Се чисти речното корито

  Градоначалникот Зоран Дамјановски денеска беше на терен во населбата Средорек, каде  во тек е акцијата за чистење на речното корито. Досега во акцијата се исчистени околу 3500 метри шут,смет и отпад.
 • Дамјановски им го честита Курбан Бајрам на граѓаните со исламска вероисповест.

  Дамјановски им го честита Курбан Бајрам на граѓаните со исламска вероисповест.

  Од името на  Општинската администрација и од свое лично име на сите граѓани од исламската  вероисповед  им го честитам празникот Курбан Бајрам. Им посакувам добро здравје, мир, радост и многу успеси. Куманово е град на различности и мултиетнички град. Ние покажавме како со меѓусебно почитување, ...