Авионско прскање против комарци


Ве известуваме дека на ден 14.09.2017 година (Четврток) на подрачје на Општина Куманово во раните утрински часови ќе се изврши авионско прскање против комарци. Им се препорачува на пчеларите да превземат соодветни мерки за заштита на пчелите. Во случај да не се изврши авионско прскање поради лошите временски услови, истото се одложува за наредниот ден.