Амбасадорот на Словачка во посета на Општина Куманово


Денеска во посета на Општина Куманово беше амбасадорот на Словачка – Мартин Безак.
Првин оствари средба во кабинетот на Градоначалникот Дамјановски, а потоа заедно го посетија Здравствениот Дом во Куманово каде Амбасадорот донираше амбулантно возило.
Во агендата е и посетата на црквата „Св. Ѓорѓи“ во Старо Нагоричане.