Амбасадорот на Јапонија Кеико Ханеда во посета на Општина Куманово

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска во просториите на Општина Куманово се сретна со Амбасадорот на Јапонија Н.Е. Кеико Ханеда. По состанокот, Градоначалникот и Амбасадорот се упатија во заедничка посета на реонските паралелки на ООУ „Браќа Миладиновсци“ во „Соколана“ каде што со проект за донација од Јапонија во вредност од 54000 евра беше направена смена на вратите и прозорците, беа сменети подовите и се инсталираше парно греење.После подолго време оваа училиште огревот на дрва го замени со парно греење. Амбасадорот Ханеда изјави дека Јапонија досега им помогна на 63 училишта во Македонија и дека поддршката ќе продолжи понатаму.По завршувањето на настанот, Амбасадорот Ханеда заедно со Градоначалникот ја посетија фабриката Термалифт, која соработува со јапонски фирми.

 

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт