Британската амбасадорка Галовеј во посета на Куманово

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска одржа работна средба со амбасадорката на Велика Британија Рејчел Галовеј. На средбата се разговараше за соживотот во Куманово, можната идна соработка во сферата на образованието и размента на ученици, како и  разгледување на можноста за развој на индустриските зони со помош на потенцијални инвеститори од Велика Британија.  Амбасадорката Галовеј истакна дека сака да се запознае со потребите и можностите за соработка на повеќе полиња меѓу кои и образованието и спортот.

 

Во рамките на посетата, амбасадорката заедно со градоначалникот Димитриевски го посетија средното училиште „Перо Наков“, градскиот базен и кејот. Ова беше прва посета на амбасадорката Галовеј на Куманово.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт