Велигденска Честитка од Градоначалникот


Почитувани,сограѓани

Во миговите на искушенија,предизвици и заедничко доживување на нашата општествена ситуација, време е да им се поклониме на нашите традиционални и духовни вредности.
Прославувајќи го Христовото Воскресение ја славиме безусловната љубов и разбирање меѓу сите луѓе.
Во овие празнични денови, да ја шириме и јакнеме верата,националаната и меѓунационалната толеранција, да го негуваме и развиваме нашиот културен и национален идентитет.
Нека ни е честит Велигден и нека Господ ни даде сила,вера и благослов,за да го сочуваме онаа што го имаме,чекорејќи по тој пат праведно, одговорно и чесно.
Христовоти Воскресение да Ви донесе мир и спокој, како и надеж за поубаво утре на сите нас.

Среќен празник.