Воена вежба „Dragoоn Guardian 17″ започна од Куманово


Куманово и Градоначалникот Зоран Дамјановски беа домаќини на настанот организиран од Министертвото за одбрана, АРМ и Амбасада на САД. Настанот е дел од програмата за вежбата на РМ и вооружените сили на САД.
Претходно Градоначалникот во својот кабинет, оствари средба со министерот за обрана Радмила Шекеринска и Амбасадорот на САД Џес Бејли.