Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Во вторник, среда и петок дератизација во Куманово

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Во следните неколку дена, поточно на 09.10.2018 година (вторник), 10.10.2018 (среда) и 12.10.2018 (петок) ќе се врши дератизација (третирање против глувци) на територија на Општина Куманово. Третманот ќе се изврши со постваување на мамци во отворите од шахтите на постоечката канализациона мрежа , а ќе бидат опфатени и отворите што служат за собирање на атмосферската вода. Во случај третманот да не се изврши поради неповолните временски услови, истото се одложува за наредниот ден.
Препаратот што ќе се користи спаѓа во група на антикоагуланти и ќе биде во облик на парафински блок. Се предупредуваат граѓаните да не се движат во близина на поставените мамци , а во случај на наоѓање на родентицидот на отворено, да не го допираат.

Врати се на врвот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Големина на фонт
Боја на контраст