Рома Труба Фест 2017


Ансамблот на народни ромски игри и песни “Рушит Шакир” во соработка со Општина Куманово традиционално ги оддржа 12-тите меѓународни дувачки средби Рома Труба Фест 2017. Фестивалот понуди богата програма со изведувачи од Куманово, Струмица, Берово, Штип, Скопје, Врање и Владички Хан.