Годишен концерт на КУД „Српски Вез“

Градоначалникот Максим Димитриевски вечерва присуствуваше на годишниот концерт на „КУД Српски Вез“, кој се одржа во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“.

Културно-уметничкото друштво „Српски вез“ годинава одбележува 6 години постоење, а на целовечерниот концерт нивни гости беа  СКУД „Просвјета“ од Вуковар Република Хрватска и КУД „Симонида“.

„Српски Вез“ е културно уметничко друштво кое ја претставува српската култура и традиција во Македонија.

Врати се на врвот
Големина на фонт