Градоначалникот Димитриевски го отвори натпреварот „Blanik kup„

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска го отвори Blanik kup натпреварот (прецизно слетување со воздухопловна едрилица) што се одржа на Аџитепе. Натрпреварот е во организација на Аеро клуб „Куманово„ , а се организира по повод претстојниот празник 8-ми Септември. Учество на овој еднодневен натпревар зедоа околу дваесет и пет натпреварувачи како од нашата држава така и од Хрватска, Словенија, Србија, Црна Гора и други.

Врати се на врвот
Големина на фонт