Градоначалникот Зоран Дамјановски во посета на Бања Лука


Градоначалникот Зоран Дамјановски беше во дводневна посета на Бања Лука, по повод одбележувањето на Ден на Градот. Дамјановски се сретна со Градоначалникот на Бања Лука, Игор Радојчиќ. На средбата, градоначалниците разговараа за одличната соработка која двата града ја имаат низ годините, за понатамошното унапредување на меѓусебните односи и нагласија дека во наредниот период е неопходно да се работи на меѓусебната економска соработка. Градоначалникот Радојчиќ, во име на граѓаните на Бања Лука, му се заблагодари на Дамјановски за нивната несебична помош од страна на властите и граѓаните од најголемите општини во земјата ја пружија на Бања Лука за време на катастрофалните поплави од 2014 година.Градоначалникот на Куманово, заедно со претставници на 14-те други заедници од сите земји во регионот присуствуваше и на свеченоста по повод Денот на градот.