Kryetarit Maksim Dimitrievski iu dhurua pllakatë nga shoqata “Aksionistët e Kumanovës”

Me rastin e Ditës Botërore të Vullnetarëve, më 5 dhjetor, Shoqata “Aksionistët e Kumanovës”, kryetarit të Komunës Maksim Dimitrievski i dhuroi një pllakatë si përkrahës aktiv i punës vullnetare për vitin 2018. Delegacionin e përbënin veteranët e shoqatës “Aksionistët e Kumanovës” dhe pjesëmarrësit në trajnimin për animatorët e rinj në kuadër të projektit “Eko punëtori” të organizuara nga vetë shoqata. Përndryshe, Komuna e Kumanovës dhe Shoqata “Aksionistët e Kumanovës” kanë nënshkruar një memorandum bashkëpunimi, në bazë të të cilit sivjet janë realizuar disa aksione ekologjike.

Средба на Градоначалникот Димитриевски со спортските легенди

Градоначалникот Максим Димитриевски, во просториите на Општина Куманово оствари средба со спортските легенди кои пристигнаа во Куманово по повод промоција на документарниот филм “Соколана нашата гордост“.

Едни од најпознатите и најзначајните спортски имиња, кои низ годините продефилирале во Соколана – Владимир Боцевски, Христо Ѓорчевски, Благоја Георгиевски, Лазар Лечиќ, Владимир Воиновски, Зоран Габриќ, Венцо Саздов, Стојмир Цаневски, Страше Тодоровиќ, Мирољуб Лалевски – Нини, Боркица Николовска, Војкан Поповиќ, Владимир Наковски, Рисимка Тричковиќ, Милорад Ивановски – Мице, Душко Ивановски – Боби, Раде Георгиевски, Томислав Величковски, Новица Трендафиловски, разговараа со Градоначалникот за спортските активности, настани и успеси од минатото.

По средбата, заедно се упатија во Центарот за култура “Трајко Прокопиев“, каде што се одржа промоција на документарниот филм “Соколана нашата гордост“, од нашиот сограѓанин Марјан Стошевски.  Докуметарниот филм ја раскажува историјата на едно од најзнаајните обележја на Куманово – спортскиот објект Соколана.

Врати се на врвот
Големина на фонт