Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

„Европска недела на мобилност“ во Куманово

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Во организација на Општина Куманово и Министерството за животна средина и просторно планирање, во рамки на „Европска недела на мобилност“ денеска беше одржан настанот „Ден на мобилност со запирање на моторниот сообраќај“. Настанот се состоеше од велосипедско дефиле низ улиците во центарот на градот, на кои учествуваа учениците од основните и средните училишта, а сообраќајот беше забранет за автомобили. Активностите кои се дел од европската недела на мобилност имаат за цел да ги едуцираат граѓаните за одржливиот транспортен систем и да испратат порака за користење на алтернативни видови транспорт. На настанот присуствуваше Градоначалникот Максим Димитриевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст