,,Еј,ене ја онаа”

Денес во НУЦК „Трајко Прокопиев“ се одигра претставата “Еј ене ја онаа” за подигнување на свеста кај младите и намалување на дискриминацијата. Во претставата настапуваа ученици од средните училишта во Куманово, а истата беше организирана од страна на Општинскиот центар за социјани услуги – Општина Куманово, со поддршка од Регионалниот проект за социјални права на ранливи групи (СоРи) имплементиран од Германското друштво за меѓународна соработка (GIZ), а во соработка со Канцеларијата на заменик-Народен Правобранител на Република Македонија-Куманово

Врати се на врвот
Големина на фонт