“Засади живот – за нов живот“

Општина Куманово и ЈП “Чистота и Зеленило“ започнаа активност за животната средина преку проектот “Засади живот – за нов живот“, каде за секое новороденче ќе биде подарена нова садница.

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска го посети семејството на првото наовороденче на кое му беше подарена садница во рамки на проектот. Целта на истиот е зголемување на бројот на зелени површини во градот и поттикнување на граѓаните за гржа кон околината и придонес за почиста животна средина.

Врати се на врвот
Големина на фонт