Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Известување за вршење терестичка адултицидна дезинсекција на територија на Општина Куманово

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

На  ден 26.05.2020 год, Д.П.Т.У. ПЛАНТ МЕДИКА дооел  во соработка  со Општина Куманово  ќе   ја  реализира  првата терестичка дезинсекција на подрачјето на Град Куманово за  уништување на возрасните форми на комарци.

Дезинсекцијата ќе се изведува во раните утрински часови со почеток од 24.00 – 04.00 часот на 26.05.2020, само  под поволни  временски услови, ако случајно времето е врнежливо или е со силен ветер дезинсекцијата  се одложува  за  утредента  или евентуално  за  некој  нареден  ден  со  поволни временски услови.

По претходно изготвен план за динамиката на активностите, техничка спецификација, ќе бидат опфатени 200 ха површина на следниве локации – површини по течение на реките Кумановка, Којнарка, површина под трска – с. Речица, Серава, потесно градско подрачје, (место викано) Бара.

За дезинсекцијата ќе се употреби средството KULFAK 50 EC во концентрација пропишана од производителот по упатство за употреба.

Општината  навремено  преку  средствата за  јавно  информирање ја  известува  јавноста  за времето  и  начинот  на  спроведувањето  на дезинсекцијата и за мерките за заштита што треба да  ги  преземат  граѓаните,   со  посебен  акцент на пчеларите кои треба  да  се  информираат  за  да  ги заштитат нивните пчелни семејства.

Врати се на врвот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Големина на фонт
Боја на контраст