„Карпошова вечер“ одржана во Занатски Дом

Градоначалникот Максим Димитриевски вечерва присуствуваше на одбележувањето на 75 годишнината од загинувањето на Народниот херој Христијан Тодоровски Карпош.

Настанот „Карпошова вечер“ се одржува под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово, а во организација на Здружението на армиски и полициски ветерани од активен и резервен состав – Куманово.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт