Куманово дел од ,,Градови на мир” во Волгоград

Во Волгоград се одржа 29 то Генрло собрание на градовите носители на порака на мирот, членовите на 11члениот извршен одбор на асоцијацијата на покана на претседателот на Волгоградската Дума г-дин Косолапов Андреј Владимирович зедоа учество на меѓународната конференција Дијалог на Волга каде што се говореше на тема мир и партнерски односи на градовите носители на пораката на мирот, вмрежување и збратимување на градовите ширум светот со цел за взаемна меѓународна соработка на поле на културата, спортот, економијата и др. Во рамки на посетата градоначалникот Димитриевски со останатите делегации се поклонија на вечниот огин на споменикот на загинатите војници и цивили во Стаљинградската битка од втората светска војна. Следното триесето собрание на асоцијацијата ќе се одржи во 2019та година во Сараево БиХ

 

Врати се на врвот
Големина на фонт