Куманово и Прилеп заедно ќе го одбележат „11-ти Октомври„

77-годишнината од почетокот на антифашистичката борба, Куманово и Прилеп за прв пат во историјата, годинава заедно ќе го одбележат.
Вечерва во Прилеп започнува чествувањето со традиционалната прослава со импровизиран напад на градот и огномет, а утре во Куманово ќе се одржат бројни спортски и културни манифестации.

Врати се на врвот
Големина на фонт