Министерката Дескоска во посета на Куманово по повод почетокот на новата учебна година


Рената Дескоска – Министер за образование и наука, денеска е во посета на Општина Куманово. Министерката најпривин оствари средба со Градоначалникот Зоран Дамјановски и Секретарот на Општина Куманово Валентина Алексовска, а подоцна ги посети ООУ “Браќа Миладиновци“ и СОУ “Перо Наков“ од каде што им поска среќен почеток на новата учебна година на учениците, наставниците и професорите.