Нова енергетско – ефикасна фасада за осмокaтница


Општина Куманово и Хабитат, денеска го најавија отпочнувањето со изработка на фасадата на осмокатницата на плоштадот. Непрофитната организација Хабитат има потпишано договор за кредитирање на станарите во склоп на проектот за енергетско – ефикасни фасади, додека Општина Куманово учествува со 20% поддршка за станарите.

DSC_0001

DSC_0002

DSC_0003

DSC_0005

DSC_0006

DSC_0007

DSC_0010

DSC_0014

DSC_0015

DSC_0001

DSC_0002

DSC_0003

DSC_0008