Одбележан денот на загинувањето на авијатичарите во антифашистичката борба

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

По повод 6 Април – Денот на загинувањето на авијатичарите во борба против фашизмот во 1941 година, денеска на споменикот на Аџитепе подигнат во нивна чест, свежо цвеќе положија градоначалникот Максим Димитриевски, претседателот на Советот на Општина Куманово Атина Мургашанска и претставници од советот, амбасадорот на Република Србија во Република Северна Македоннија Душанка Дивјак Томиќ, претставници од словенската амбасада, делегации од јавните претпријатија и установи од Кумамново како и од основните и средните училишта во градот.

Настанот се одржа под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово, а во организација на Фондацијата за култура и спорт Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт