Одбележан државниот празник Илинден во Пелинце

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во Пелинце беше одбележан националниот празник 2 август – Илинден. За Денот на Републиката во Пелинце со поздравен говор се обрати ПремиеротнаРепубликаМакедонијаЗоранЗаев. Пред споменикот на АСНОМ свежо цвеќе положиделегацијата од Општина Куманово предводена од Градоначалникот Максим Димитриевски. Настанот беше пропратен со културно – уметничка програма.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт