Одбележан националниот ден на власите

По повод националниот ден на власите 23 Мај во НУ Музеј Куманово се одржа етнолошка изложба насловена како ,,Традиционална храна кај Власите”.  Настанот е во организација на Здружение на власи ,,Халча ал брова” и НУ Музеј Куманово под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово,

Врати се на врвот
Големина на фонт