Посета на Градоначалникот Зоран Дамјановски на Никшиќ


По повод ден на градот Градоначалникот Дамјановски со претставници на општинската администрација го посети збратимениот град Никшиќ (Црна Гора).Делегацијата присуствуваше на културните манифестацции по повод празникот ,а оствари и средба со градоначалникот на Никшиќ.Двете општини имаат одлична соработка.
Инакау општина Никшиќ има население од 58. 212 жители. Градот се наоѓа во никшиќката висорамнина во подножјето на Планина Требјеса.
Општина Никшиќ е најголема општина во Црна Гора според територија,а втора по број на население, веднаш по Подгорица.

14407560_10207554583609812_1606259600_n

14375270_10207554584409832_1006534584_o

14429593_10207554584289829_278266122_n

14383487_10207554583889819_624982474_n