Прва фестивалска вечер од Тамбурашкиот Фестивал

На градскиот плоштад во Куманово вечерва се одржа првата фестивалска вечер одпетнаесеттиот по ред Меѓународен Тамбурашки Фестивал Кумманово 2019. Фестивалот   го   отвори   градоначалникот   Максим   Димитриевски   кој   ги   поздравиприсутните, а во своето обраќање истакна дека Тамбурашкиот фестивал кој прераснаво традиција, со својата богата и квалитетна програма прави Куманово да биде градна културата во вистинска смисла на зборот. Пред бројната публика,  оваа фестивалска вечер настапи  домашниот   Тамбурашкиоркестар „Кумановски тамбураши“ со вокалните солисти Нино Величковски и СандраМилковска, Т.С. „Велос“ од Нови Сад, Г.Т.О.„Пљевља“ од Црна Гора со вокалниотсолист Тања Шетер, како и „Големиот тамбурашки оркестар на Р.Т. Војводина“ одНови Сад со специјалниот гост на вечерта – Биљана Биља Крстиќ.Втората фестивалска вечер започнува утре во 20  часот и 30  минути на градскиот плоштад.

Врати се на врвот
Големина на фонт