Работилница на Локален совет за превенција

Денеска се одржа работилница на Локалниот совет за превенција на тема: “Изработка на нацрт Локален акциски план за спречување на насилен екстремизам„. Работилницата која е организирна од Општина Куаманово, ОБСЕ и отсекот за превенција при СВР, ја отвори гардоначалникот Максим Димитриевски. На раболтиницата, претставници на различни иституции и граѓански организации ги посочија локалните проблеми, но и можности за решавање во поглед на спречување на насилен екстремизам. Сите заклучоци од дводневната работилница ќе допринесат за изготвубање на нарт локален акциски план, во кои ќе бидат наведени активностите кои ќе се спроведуваат на локално ниво.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт