Работна средба на Градоначалникот со Амбасадорот на Црна Гора

Во просториите на Општина Куманово денеска градоначалникот Максим Димитриевски оствари прва официјална средба со амбасадорот на Република Црна Гора во Република Северна Македонија, Марија Петровиќ. На работната средба се разговараше за односите помеѓу двете земји и за отворање на нови можности за продлабочување на соработката со Општина Куманово во областа на културата и економскиот развој. На средбата присуствуваше и делагиција од Бијело ПољеЦрна Гора, чии членови се учесници на вечерашниот Тамбурашки Фестивал.

Врати се на врвот
Големина на фонт