Kомандантот на Националната гарда на Вермонт, аѓутант генерал Грегори Најт во посета на Општина Куманово

Градоначалникот Максим Димитриевски, председателот на Совет Атина Мургашанска и претставници на општинска администрација денеска во општината остварија средба со командантот на Националната гарда на Вермонт, аѓутант генерал Грегори Најт, кој престојува во неколкудневна посета на Република Северна Македонија, а за прв пат во општина Куманово.

На средбата се разговараше за работата на локалната самоуправа и Советот на општината. Пред присутните од страна на Градоначалникот беше презентирана работата на локален совет за превенција, како еден од најуспешните во државата и идните активности во таа област. Исто така се разговараше за активностите по повод одбележување на Јубилејот 500 години Куманово и можната меѓусебна соработка во областа на образованието и заштита на животна средина.

Врати се на врвот
Големина на фонт