Утре ќе се прска против комарци


Утре 19.07.2017 година (среда) во раните утрински часови ќе се изврши прво авионско прскање против комарци на територија на Општина Куманово.
Се известуваат пчеларите, да превземат соодветни мерки за заштита на пчелите.
Во случај да не се изврши авионско прскање поради неповолните временски услови, истото се одложува за наредниот ден.