ЈП „Куманово-План” Куманово

Денеска официјално започна со работа Јавното претпријатие за изработка на просторни и урбанистички планови„Куманово –План„Куманово.
Одлуката за формирање на оваа претпријатие, која ја донесе Советот на Општина Куманово, а по иницијатива на Градоначалникот Максим Димитриевски е позитивен исчекор кој ќе придонесе за современо просторно и урбанистичко уредување на градот. Со формирање на оваа претпријатие, општината ќе го превземе во надлежност планирањето на урбаното уредување на просторот во градот, што претставува пример за суштинско имплементирање на децентрализацијата во овој сегмент.

Во ЈП „Куманово-План” Куманово работи стручен тим од единаесет луѓе сместени во центарот на градот (зградата на Катастар – ул. „Гоце Делчев„).
ВД Директор на оваа претпријатие е Горан Митевски – поранешен градски архитект.

Oфицијална E-mail адреса – [email protected].
Сите заинтересирани граѓани можат да добијат информации на веб страна :   http://kumanovoplan.gov.mk или на контакт телефон  031 438 615.

Врати се на врвот
Големина на фонт