25 години независна Македонија


Република Македонија денеска го одбележува Денот на независноста. Празникот беше одбележан со свечена програма на Спомен Костурница каде што беше положено свежо цвеќе од претставници од Советот на Општина Куманово, политички партии, невладини здруженија и граѓани.
Пред присутните се обрати претседателот на Советот на Општина Куманово Максим Димитриевски.

dsc_0644

dsc_0648

dsc_0650

dsc_0652

dsc_0653

dsc_0656

dsc_0657

dsc_0659

dsc_0661

dsc_0663

dsc_0665

dsc_0670

dsc_0672

dsc_0678

dsc_0697

dsc_0699

dsc_0713