Осмо издание на Меѓународниот тамбурашки фестивал

Осмо издание на Меѓународниот тамбурашки фестивал


Осмо издание на Меѓународниот тамбурашки фестивал во Куманово ќе се одржи од 23 до 25 август . Манифестацијата ќе биде отворена со настап на оркестрите „Кумановски тамбураши„и „Гезме„, како и мулти инструменталистот Драган Даутовски. На 24 август на т.н босанска вечер , ќе настапат КУД „Васа пелагиќ„од Бања Лука, „Тузлански тамбураши„ и солистот Хаме Налиќ. Во сабота, на последната словенечка тамбурашка вечер ќе настапат „прифаерски музиканти„ и солистот Ладо Лесковар.

 

Официјалниот Фејсбук настан можете да го најдете на следниот линк. Придружете се. https://www.facebook.com/events/337215699702685/