• Соопштение за истакнување на изборни плакати

  Соопштение за истакнување на изборни плакати

  На 11.04.2014 година во 12 часот во просториите на Општина Куманово е извршено жребање за истакнување на изборни плакати без надоместок на локациите утврдени со одлука на Совет на Општина Куманово и тоа: Локација : ул.„Драган Стопаревиќ“ – потпорен ѕид 1.НАЦИОНАЛНА ДЕМОКРАТСКА ...
 • ИЗВЕСТУВАЊЕ

  ИЗВЕСТУВАЊЕ

  На ден 11.04.2014 (петок) со почеток во 12 часот во просториите на Oпштина Куманово ќе се изврши ждрепка за утврдување на редоследот на местата на кои можат да се истакнат изборните плакати без надоместок. Според одлуката донесена од страна на Советот на Општина Куманово  изборните плакати без ...
 • Градинката "Ангел Шајче" го промовираше зеленото знаменце

  Градинката “Ангел Шајче” го промовираше зеленото знаменце

  [Show slideshow] 12►
 • Градоначалникот засади рози на Градскиот кеј

  Градоначалникот засади рози на Градскиот кеј

  Градоначалникот Зоран Дамјановски заедно со учениците од Средното економако училиште „Перо Наков„ и вработените од ЈП „Чистота и зеленило„ засадија рози на градскиот кеј. Оваа е дел од акцијата за одбележување на денот на пролетта 21 Март. Во текот на наредната недела ќе се садат дрвја и рози  ...
 • 19-та седница на Совет на Општина Куманово

  19-та седница на Совет на Општина Куманово

  Седницата ќе се одржи на 03 март 2014 година (понеделник), во кружната сала на зградата на поранешните општествено – политички организации, со почеток во 10:00 часот.             Дневен ред  Усвојување на записниците од Седумнаесеттата и Осумнаесеттата седница на Советот на Општина ...
 • Промоција на локална младинска стратегија

  Промоција на локална младинска стратегија

  Локалниот младински совет денеска во просториите на Уметничката Галерија ја промовираше младинската стратегија 2014-2019 година, на која интензивно се работеше во изминатиот период.Пред присутните,  Секретарот на Општината, советниците и голем број млади, се обрати Градоначалникот Зоран ...