• Педесет и седма седница на Советот на Општината Куманово

  Педесет и седма седница на Советот на Општината Куманово

  На 28 септември 2016 година (среда), со почеток во 10:00 часот ќе се одржи педесет и седмата седница на Советот на Општина Куманово. Дневен ред: • Усвојување на Записникот од Педесет и шестата седница на Советот на Општина Куманово 1. Годишен Извештај за работа на ЈУОУД “Професор Мијалковиќ” ...
 • Пуштање во употреба на улицата „Сенто Станковски“

  Пуштање во употреба на улицата „Сенто Станковски“

 • Манифестацијата “Денови на мед“ во Куманово

  Манифестацијата “Денови на мед“ во Куманово

  Оваа година се одржува традиционалната шеснаесетта саемска манифестација “ Денови на медот“ на пчеларското здружение Пчела. Манифестацијата ја отвори Градоначалникот Зоран Дамјановски, а граѓаните ќе имаат можност на 22 и 23 септември да ги посетат штандовите на градскиот плоштад каде што се ...
 • Амбасадорката на БиХ во посета на Општина Куманово

  Амбасадорката на БиХ во посета на Општина Куманово

  Амбасадорката на Босна и Херцеговина Лепа Бабиќ денеска беше во прва официјална посета на Општина Куманово. Со Градоначалникот разговара за меѓусебна соработка и разменија искуства за повеќе свери на работа. Двете страни се договорија соработката да продолжи со тенденција за остварување на ...
 • Делегација од Општина Куманово во посета на Кампина

  Делегација од Општина Куманово во посета на Кампина

  Делегација од Општина Куманово беше во дводневна посета на збратимениот град Кампина, Романија. По повод Денот на градот Кампина, делегацијата присуствуваше на свечената прослава со богата програма и воедно имаше можност да посети некои од знаменитостите на градот.
 • Велосипедска трка во Куманово во рамки на Европската недела на мобилност

  Велосипедска трка во Куманово во рамки на Европската недела на мобилност

  Во рамките на Европската недела на мобилност, денеска во Куманово се оддржа трка со велосипеди на која учествуваа ученици од основните училишта “Кочо Рацин“ и “Х.Т.Карпош“. Трката ја отвори Градоначалникот Зоран Дамјановски кој се обрати пред присутните.