• Во петок започнува тамбурашкиот фестивал

  Во петок започнува тамбурашкиот фестивал

 • Заврши Ликовна Колонија „Куманово 2017„

  Заврши Ликовна Колонија „Куманово 2017„

  Со културно уметнишка програма заврши ликовната колонија „Куманово 2017„ која изминатата недела се одржа во меморијалниот центар АСНОМ – Пелинце. На затворањето присуствуваше Заменик министерот за култура Владимир Лазовски, Секретарот на Општина Куманово Валентина Алексовска, директорот на НУ ...
 • Градоначалникот Зоран Дамјановски во обиколка на градежните работи во населбите Ајдучка Чешма и Карпош

  Градоначалникот Зоран Дамјановски во обиколка на градежните работи во населбите Ајдучка Чешма и Карпош

 • Средба на Градоначалникот со жители на населбата Железничка станица

  Средба на Градоначалникот со жители на населбата Железничка станица

  Денеска Градоначалникот Зоран Дамјановски, оствари работни средби со група граѓани од населба Железничка станица и разговараа за проблематиките на граѓаните.
 • Локации за поставување изборни плакати

  Локации за поставување изборни плакати

 • Работни средби на Градоначалникот Дамјановски

  Работни средби на Градоначалникот Дамјановски

  Денеска Градоначалникот Зоран Дамјановски, заедно со претставници од општинската администрација, оствари работни средби со група граѓани од: населба Перо Чичо, селата Лопате и Орашац и улиците “Јоско Илиевски” и “Тодор Велков”.