Градоначалникот Максим Димитриевски во посета на ООУ „Браќа Рибар„ во Табановце

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска заедно со Српскиот министер за образование, наука и технолошки развој Младен Шарчевиќ и Амбасадорот на Република Србија во Република Северна Македонија Душанка Дивјак – Томиќ  беа во посета на ООУ „Браќа Рибар“ во  село Табановце. Од страна на училиштето беа пречекани со свечена приредба од учениците.  Инаку во оваа училиште наставата, освен на македонски и албански се изведува и на српски јазик. Присутните разговараа за можна меѓусебна соработка со која ќе се подобрат условите за настава на децата во училиштата.

Врати се на врвот
Големина на фонт