Author Archives: webadmin

 • Одржана 51-та седница на Советот на општина Куманово

  Одржана 51-та седница на Советот на општина Куманово

  На ден 13 септември 2011 со почеток во 10 часот, се одржа седницата на Советот на Општина Куманово, на која се дискутираше и се донесоа одлуки по 17 точки од дневниот ред, освен за точка 13.Предлог-Одлуката за исплата на еднократна парична помош од Буџетот на општина Куманово за 2011 година ...

  Continue Reading...
 • Рома Труба Фест 2011

  Рома Труба Фест 2011

  Под покровителство на Општина Куманово и Градоначалникот Зоран Дамјановски, на 6 и 7 септември на градскиот плоштад, се одржа 6-от по ред

  Continue Reading...
 • СООПШТЕНИЕ

  СООПШТЕНИЕ

  Ги известуваме сите жители на град Куманово дека на ден 10.09.2011 година (сабота), во подрачјето на град Куманово во раните утрински часови ќе се изврши авиотретирање против комарци во траење од 05 до 08 часот. Се известуваат пчеларите кои се наоѓаат на подрачјето на кое се врши авиотретирање ...

  Continue Reading...
 • VII Меѓународен тамбурашки фестивал 2011

  VII Меѓународен тамбурашки фестивал 2011

  На 26 и 27 август 2011 година, на Градскиот плоштад во Куманово, во присуство на многубројна публика, се одржа традиционалниот VII Меѓународен фестивал на тамбурашки оркестри Куманово 2011, под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово, а во организација на Секторот за ...

  Continue Reading...
 • СЕМИНАР ЗА ДИРИГЕНТИ И УМЕТНИЧКИ РАКОВОДИТЕЛИ НА ТАМБУРАШКИ ОРКЕСТРИ

  СЕМИНАР ЗА ДИРИГЕНТИ И УМЕТНИЧКИ РАКОВОДИТЕЛИ НА ТАМБУРАШКИ ОРКЕСТРИ

  Од 23-26 август 2011 година, во Меморијалниот центар „Асном”, с. Пелинце, Куманово, се одржа Стручен семинар за диригенти и уметнички раководители на тамбурашки оркестри, под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово, а во организација на Фондација за култура и спорт ...

  Continue Reading...
 •  ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „РОМАНОТ ЗА ТАЈНАТА КНИГА”

  ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „РОМАНОТ ЗА ТАЈНАТА КНИГА”

  На 22 август 2011 година во прекрасниот амбиент на Меморијалниот центар „Асном” с.Пелинце, во организација на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово, Фондација за култура и спорт „Куманово” и ЈОУ Библиотека „Тане Георгиевски” се одржа промоција на книгата „

  Continue Reading...
 • Закажана 50-тата седница на Советот на Општина Куманово

  Закажана 50-тата седница на Советот на Општина Куманово

  Седницата ќе се одржи на 23 август 2011 година (вторник), во кружната сала на зградата на поранешните општествено – политички организации, со почеток во 10:00 часот. За работа на седницата е предложен следниот Дневен ред:

  Continue Reading...
 • Концерт на младиот тромбонист Филип Стевановски

  Концерт на младиот тромбонист Филип Стевановски

  Во рамките на Кумановско културно лето 2011 година, на 17 август (среда) во ноќниот клуб „Версај” (влез слободен), со почеток во 22:00 часот, за сите љубители на џез-музиката, ќе одржи концерт младиот тромбонист Филип Стевановски. Гости на концертот ќе бидат Маја Капсарова со вокал и бас ...

  Continue Reading...
 • XXXV Меѓународна ликовна колонија „Куманово 2011”

  XXXV Меѓународна ликовна колонија „Куманово 2011”

  Во Меморијалниот центар „Асном” с.Пелинце, на 12 август 2011 година (петок) ќе започне XXXV Меѓународна ликовна колонија „Куманово 2011”, под покровителство на Уметничката галерија при НУ Музеј – Куманово и Градоначалникот и Советот на Општина Куманово. На ликовната колонија ќе земат учество 15 ...

  Continue Reading...
 • Одржан ,,Обредот на соединувањето на небеското божество'' во Кокино

  Одржан ,,Обредот на соединувањето на небеското божество'' во Кокино

  На Мегалитската опсерваторија Кокино, во присуство на многубројна публика, на 31 јули 2011 година, во 06:00 часот наутро, се одржа манифестацијата „Бдеење на кокински мугри”. На овој археолошки локалитет од бронзено доба, биле пронајдени повеќе артефакти кои укажуваат дека ова место има ...

  Continue Reading...