Бобан Николовски

Бобан Николовски


БОБАН НИКОЛОВСКИ

Кратка биографија:

Бобан Николовски е роден 04.10.1977 година во Куманово. Средно образование завршил во гимназија ,,Гоце Делчев’’ во Куманово. Во 1998 година се запишува како редовен студент на ФТУ-Охрид, насока ‘’царина и шпедиција’’ и на истиот 2002 година дипломира.

Вработен е во Царинска Управа на Р.Македонија. Кон крајот на 2006 година од страна на ИК ВМРО-ДПМНЕ избран е за Претседател на ОК Вмро-ДПМНЕ Куманово.

Член е на Советот при Општина Куманово од редовите на советничката листа на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за Подобра Македонија  и кординатор на советничката група.