Category Archives: Новости

 • Општина Куманово домаќин на Општина Карпош

  Општина Куманово домаќин на Општина Карпош

  Во еднодневна работна посета на општина Куманово беше општина Карпош. Целта на ваквата посета е размена на искуства меѓу двете општини во областа на урбанизам, легализација на безправно изградените објекти, условите во основните и средните училиштата, градинките и јавни претпријатија.Посебен ...

  Continue Reading...
 • Нови кошеви на градските терени

  Нови кошеви на градските терени

  Општина Куманово и градоначалникот од денеска започна со акција за поставување на кошеви. Во спортското игралиште на основното училиште Крсте Мисирков беа поставени два нови, а старите беа реконстриурани. Исто така на спомен Костурница беа поставени два нови коша. Во населбата Гоце Делчев ќе се ...

  Continue Reading...
 • Забава за матурантите од градот

  Забава за матурантите од градот

  Традиционално како секоја година, така и оваа Градоначалникот Зоран Дамјановски и Советот на Општина Куманово, организираат забава за матурантите. Оваа година журката ќе се одржи на 19.05.2012 година (сабота), со почеток во 20:00 часот , во Касапски круг. За забавата ќе се погрижат бендовите ...

  Continue Reading...
 • Изложба МКЛС (Млада Кумановска Ликовна Сцена)

  Изложба МКЛС (Млада Кумановска Ликовна Сцена)

  Градоначалникот, Советот на Општина Куманово и Фондацијата за култура и спорт Ве покануваат на отварање на изложбата МКЛС (Млада кумановска ликовна сцена) со Дејан Божиновски-Коска, Кристина Божурска, Стефан Јакимовски, Марина Цветановска Мартиновска, Далибор Тренчевски и Ивана Тушевска.

  Continue Reading...
 • Награда за култура од Париз

  Награда за култура од Париз

  Од единаесетии до тринаесети мај делегација од Куманово предводена од градоначалникот Зоран Дамјановски, ќе претстојува во Париз, каде ќе ја прими нагрдата „See a Paris„ за посебен развој на култура во Југо-Источна Европа. Според градоначалникот, со оваа награда Куманово ќе се етаблира на ...

  Continue Reading...
 • Девети Кумановски маскенбал ,,Батко Ѓорѓија 2012''

  Девети Кумановски маскенбал ,,Батко Ѓорѓија 2012''

  И оваа година традиционално под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово по девети пат на градскиот плоштад ќе се одржи Кумановски маскенбал Батко Ѓорѓија 2012, на ден 5ти Мај со почеток во 11,00 часот. Оваа година учество на маскенбалот ќе земат сите детски градинки, ...

  Continue Reading...