Десетти фестивал на новиот гермаски филм


Со игран филм „Родители„ од Роберт Талхајм беше отворен десеттиот фестивал на новиот Германски филм во Куманово. Пред многубројната публика се обрати Градоначалникот Зоран Дамјановски и амбасадорот на Сојузна Република Германија, д-р Кристине Алтхаузер.

Фестивалот  кој е  во организација на Амбасадата на Сојузна Република Германија, Општина Куманово, Прокредит банка и  МКЦ „Козјак“  ќе трае до седумнаесетти октомври.