Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Сашо Поповски Трио

Овој настан е завршен

Сашо Поповски – Гитара
Иван Бејков – Бас
Славчо Коцев – Тапани

Сашо Поповски е јез музичар од четвртата генерација на Македонски артисти, професор на музичката академија на штипскиот универзитет „Гоце Делчев“, композитор и едукатор по гитара како главен инструмент. Повеќе од 20 години на сцена преку разни проекти, тој соработуваше со артисти како Тони Китановски, Иван Бејков, Виктор Филиповски, Оскар Салас, Дејв Вилсон, Александар Секуловски, Оливер Јосифовски, Гоце Мицанов, Венцислав Благоев и други. Во моментов е активен на два проекта, Сашо Поповски трио и Saso Popovski & Horns. Позади него стојат 3 џез албуми и неколку соло композиции.

Врати се на врвот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Големина на фонт
Боја на контраст