Градоначалникот засади рози на Градскиот кеј


DSC_2302

Градоначалникот Зоран Дамјановски заедно со учениците од Средното економако училиште „Перо Наков„ и вработените од ЈП „Чистота и зеленило„ засадија рози на градскиот кеј. Оваа е дел од акцијата за одбележување на денот на пролетта 21 Март. Во текот на наредната недела ќе се садат дрвја и рози  и на другите зелени површини од градот. На тој начин ќе се зачува чистата животна средина, почвата и воздухот.