Градоначалникот Зоран Дамјановски засади дрво, по повод ден на дрвото

Градоначалникот Зоран Дамјановски засади дрво, по повод ден на дрвото


Градоначалникот Зоран Дамјановски денеска се вклучи во акцијата Ден на Дрвото, со засадување на дрво во Стариот градски парк. Заедно со учениците од основбото училиште „ 11 Октомври„ засадија околу педесетина дрва од видовите јасен, каталпа и туја.