Ќе се реновираат две училници и толет во ОУ.„11 Октомври„


Претставник на УНИЦЕФ Демулан Бертранд денеска беше во посета на Општина Куманово. Целта на посетата е проект за реконструкција на  две училници и тоалет во Основното училиште „11 Октомври„.Вредноста на проектот е 520.000 денари. Заедно со градоначалникот Зоран Дамјановски и  Секретарот на Општина Валентина Алексовска го посетија и самото училиште, каде децата  од ромска националност ќе ги користат просториите.