КУД „Панче Пешев„ ќе настапи во Дојран во  рамките на манифестацијата Културно лето

КУД „Панче Пешев„ ќе настапи во Дојран во рамките на манифестацијата Културно лето


Утре културно уметничкото друштво  „Панче Шешев„ ќе настапи  во Дојран во рамките на Културно лето. Овој насптуп е подрзан  од Општина Куманово. Концертот е рестроспектива на најквалитетни ансамбли кои настапувале во изминатите 20 години. Инаку КУД „Панче Пешев„  имаше и успешен наступ  на „Илинденските денови„ во Битола каде во најдобро светло го презентираше кумановскиот фолклор.