Културно-уметничко чествување на изгрејсонцето БДЕЕЊЕ НА КОКИНСКИ МУГРИ

Културно-уметничко чествување на изгрејсонцето БДЕЕЊЕ НА КОКИНСКИ МУГРИ


ПРОГРАМА:

  • Хор со обредни песни
  • Тихомир Стојановски-актер во улога на племенски старешина
  • Хор
  • Митинг на поезијата од меѓународен карактер
  • Ревија на поетичари-меморијален центар АСНОМ Пелинце

31.07.2013 (СРЕДА) Мегалитска опсерваторија Кокино 6,00 часот.