Куманово се гради...

Куманово се гради…


Градоначалникот Зоран Дамјановски денеска пушти во употреба три ново асфалтирани улици во ценнтарот на градот. Улиците „Питу Гули„, 29 Ноември„ и „Пере Тошев„.Сите три се во должина од 550 метри,а цената на чинење е 6.300.000 денари. Исто така започна изградба и на улицата „160„ во населба Карпош која поврзува 200 куќи. Тој проект чини 3.800.000 денари. Градоначалникот потенцираше дека инфраструктурата е приоритет, а дека овие денови во должина од 1800 метри ќе започне да се гради улица во Табановце.