Максим Димитриевски  -  нов претседател на Советот на Општина Куманово

Максим Димитриевски – нов претседател на Советот на Општина Куманово


Максим Димитриевски од Социјал Демокртаски Сојуз на Македонија е новиот претседател на Советот на Општина Куманово. На вчерашната седница беше сменет досегашниот претседавач Виктор Цветковски.На седумдесет и втората седница на советот беше претставен и новиот член на советот , Благица Јовановска – раководител во ЈП „Чистота и зеленило„.Јовановска е на местото на Марина Манојловска која е назначена за директор во основното училиште „Браќа Миладинови„